«

»

adaptační pobyt 1., 2. a 3. třídy

Ve středu 13. 9. ráno odjeli žáci 1., 2. a 3. třídy na společný pobyt, kterého se zúčastnilo 51 žáků. Pedagogický dozor zajišťovaly třídní učitelky, asistentky pedagoga a zástupce ředitelky školy.

Pro prvňáčky to byl první adaptační pobyt se staršími spolužáky, starší žáci již pobyty znají, a tak se na něj velmi těšili.

Pobyt se uskutečnil v malebném prostředí hor – na horské chatě Ebeka na Bílé. Počasí nám po celou dobu pobytu přálo a tak se většina her odehrávala ve venkovních prostorách areálu chaty. Děti hrály hry, v lese stavěly domečky pro skřítky, kteří se jim odměnili sladkostmi na stromě „Bonbonovníku,“ ke kterému musely ovšem dojít po tmě, s nápovědou světlušek – zkouškou odvahy. Děti si užily také v lanovém a zábavném parku na Bílé, podnikali vycházky do okolí, například k lesní ZOO či na Mezivodí, zařádili si na diskotéce.

Tvořily také pravidla třídy a zúčastnily se mnoha dalších sociálních a stmelovacích her. Po celou dobu jsme se snažili o navození přátelské atmosféry, o vytvoření určitého řádu, spolupráce, ale také vlastního zdokonalování nejen v sebeobslužných činnostech. Důraz byl kladen na sebepoznávání a vzájemné stmelování mezi žáky a jejich třídními učitelkami, neboť hlavní náplní všech aktivit bylo téma „ Dokážeme to spolu“.

Pobyt hodnotím jako zdařilý a proto mé poděkování patří všem zúčastněným – dětem i dospělým.

foto zde