«

»

Den Země aneb učíme se o přírodě v přírodě

Přestože celosvětově připadá Den Země na 22.duben, my jsme si „jeho oslavu“ přesunuli na 7. května 2018. A aby byla oslava pořádně velká, přemístila se celá škola do prostoru lesního porostu v okolí obecního rybníku ve Fryčovicích.

 

Byly vytyčeny dvě trasy vždy po šesti stanovištích. Jedna pro žáky 1.- 4. třídy a druhá pro žáky 5.- 8. třídy.  Deváťáci mají po přijímacích zkouškách, takže se ujali role lektorů a byli spolu s učiteli na jednotlivých stanovištích. Žáci se rozdělili na 12 skupin, resp. 6 skupin I. stupeň a 6 skupin II. stupeň. Každá skupina byla složená z žáků různých tříd, aby se neprocvičili pouze jejich znalosti z výukových hodin, ale také další velmi důležité dovednosti každého žáka. A že jich nebylo málo! Např. kooperace, kritické myšlení, komunikace, motorika nebo orientace. Na jednotlivých stanovištích plnili žáci v časovém limitu úkoly, které jim učitelé nachystali napříč přírodovědnými předměty. Na závěr obdržela nejekologičtější skupina I. a II. stupně diplom a všichni žáci drobné sladké odměny. Celou akci pozitivně ovlivnilo příjemné počasí a vzorné chovaní žáků vůči sobě i postojem k celému projektovému dni. Žáci odcházeli domů s příjemně prožitým dopolednem, aniž zřejmě tušili, že se vlastně učili 🙂

Na přiložených fotografiích můžete načerpat trochu té naší skvělé spolupráce žáků, pedagogů, asistentů a vedení školy, které celý projektový den umožnilo.

IMG_4789

Tímto bych chtěla poděkovat svým kolegům a žákům za vzorně proběhlou školní akci. Zvláštní poděkování patří mladým hasičům z SDH Fryčovice – Lukášovi Dětskému a Tereze Skalkové, kteří nám ochotně přijeli pomoci na stanoviště.

Koordinátor EVVO

foto zde