«

»

Jemčina 2018

V neděli 20. května vyrazil z Fryčovic autobus plný žáků 8. a 9. ročníku směr jižní Čechy – kemp Jemčina. Hned po příjezdu nás přivítalo krásné letní počasí. Někteří se naučili základní kroky na kánoi, poté si každý vyzkoušel řídit loďku.

Další den jsme se vydali na kolech do blízké Třeboně, cestou zpátky jsme projížděli kolem rybníka Rožmberk. V úterý jsme na kánoích sjížděli řeku Nežárku a až na malé výjimky se nikdo nepřevrátil. Letos poprvé jsme na Nežárce hráli na kytaru a zpívali. Středa byla ve znamení odpočinku přesto, že jsme dopoledne vyjeli na kolech na penzion Pecák, kde jsme hráli fotbal a volejbal nebo hráli na kytaru a zpívali. Potom další den ráno jsme vyjeli na kánoích ze Zlaté Koruny na řeku Vltavu. Řeka měla ideální stav vody. Naštěstí se tento rok poprvé na Vltavě nepřevrátila ani jedna loďka. Plavbu na lodi a unikátní krajinu kolem si každý užil, přestože ke konci nás chytl velký liják a bouřka, ale to už jsme byli v bezpečí zastřešené pergoly v Boršově. Poslední den se většina z nás vydala na kolech na pohádkový zámek Červená Lhota, zámek i jeho pokoje byly opravdu kouzelné. Zpátky do kempu jsme se vraceli lesní cestou, přes kterou jsme s velkým nadšením projížděli bahnité kaluže. Díky bahnité cestě jsme se vrátili do kempu jako prasátka, ale hlavní je, že jsme si vodák oživili kapkou adrenalinu.

Krom nových zážitků a legrace jsme každý večer seděli u táboráku a zpívali písničky. Navštívili jsme nová místa a památky, naučili jsme se jezdit na kánoi. Účastníci kurzu si tento týden užívali, dokonce pro deváťáky se cyklo-vodácký kurz stal NEJLEPŠÍ AKCÍ ZA CELÝCH DEVĚT LET ŠKOLY.

Jitka Strakošová, 9. tř.

foto zde