«

»

Světová škola a nový projekt GET UP AND GOALS

 

Naše škola je již třetím rokem zapojena do zajímavého projektu  Světová škola. Oceněním Světová škola se v současné době pyšní pouze  69 českých základních a středních škol a téměř dvě stovky  škol z Evropy. Školy zapojené do projektu úzce spolupracují se společnosti Člověk v tísni, organizaci Multikulturní centrum Praha, APROK ADRA. Filozofií Světové školy je podpora vzdělávání a příprava žáků na reálný život v globalizovaném světě. Opírá se o jednoduchou metodologii tří kroků: uč se – zjišťuj a jednej. Světová škola rozvíjí aktivní žáky, kteří jsou podporovaní svými učiteli.                      V letošním roce se zapojíme do nového mezinárodního projektu, který se jmenuje GET UP AND GOALS.  V průběhu  2 let se  školní týmy  našich žáků a  dalších deseti škol v rámci ČR podrobně seznámí s Cíli udržitelného rozvoje  (SDGs).

Cíle udržitelného rozvoje (SDGs)

Zapojení žáci si vyberou  alespoň jeden z cílů, o kterém   budou diskutovat  s hlavním mottem „najít plán, jak pomoci potřebným“  vše pod záštitou Světové školy. 

  

 Všichni budeme mít k inspiraci materiály,  které zkoušeli žáci v Evropě a společně   se zapojenými učiteli hledat „plán“.                           O aktivitě žáků a jejich nápadech se dozvědí i rodiče, občané Fryčovic, protože žáci pro ně připraví kampaň na podporu SDGs se speciální akcí.