«

»

Adaptační pobyt žáků 1. – 3. třídy

Ve dnech 17. – 19. 9. 2018 se žáci první, druhé a třetí třídy zúčastnili společného adaptačního pobytu s názvem „Dokážeme to spolu.“

Po počátečních peripetiích s ubytováním, které nebyly způsobeny zaměstnanci školy, jsme se ubytovali v malebné vesnici Malenovice, v Hotelu Petr Bezruč, a to v počtu 50 dětí a 5 dospělých.

Vzhledem k tomu, že nám přálo počasí, trávily děti většinu času ve venkovních prostorách hotelu či v nedalekém lese, hřišti.

Hlavní náplní všech aktivit bylo vzájemné poznávání, spolupráce, respektování. Děti zažily různé typy her – stmelovací, komunikativní, poznávací. Stavěly puzzle, luštily šifry, užily si „stezku odvahy.“ Cílem programu bylo děti zaměstnat, aby nebyly pasivní a také si dětsky zařádily. Nedílnou součástí pobytu bylo také navázání vztahu mezi žáky a jejich třídními učitelkami.

Po celou dobu pobytu jsme se snažili o navázání přátelské atmosféry, o vytvoření určitého řádu, systému spolupráce, vlastní sebepoznávání a zlepšování v komunikaci. Každá třída si vytvořila svá pravidla chování, která by měly děti ve školním roce dodržovat.

Pobyt hodnotím jako velmi zdařilý a nejen děti si jej užily.

foto zde