«

»

Panelová diskuze v Olomouci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dne 4.12. jeli žáci  ze  semináře světové školy na zhodnocení svých kampaní do Olomouce. Do Týdne globálního vzdělávání  s letošním tématem “Mysli globálně, jednej lokálně”  se zapojilo celkem 10 škol v rámci ČR, na panelovou diskuzi přijelo  pouze 5 škol. Naši  žáci  si    připravili  představení svých  projektů   a   byli  připraveni    odpovídat  na   otázky   z    řad  odborníků.  Musím naše žáky velmi pochválit, protože  měli své výstupy pečlivě připravené, nebáli  se   mluvit, vyjádřit   své       názory, pocity  a svým projevem předčili i starší středoškoláky 🙂

   Na závěr první části programu došlo  na celkové zhodnocení všech akcí a děti si vyslechly od  pozvaných  hostů  zajímavosti  o  fair  tradových   výrobcích, pocitových   mapách   měst    a studentském projektu „Udržitelný Palacký“ .

    Krátce před polednem jsme se vydali na  prohlídku historického centra Olomouce, kde jsme se (ne moc zdravě) občerstvili a  plní síly a nadšení se připravili na cestu zpět ke škole.

foto zde

 

Akce se konala v rámci mezinárodního projektu Global Issues – Global Subjects, kampaně Česko proti chudobě a Týdne globálního vzdělávání.
Akce je podpořena ze zdrojů EU v rámci kampaně Česko proti chudobě 2018 a Udržitelná Evropa pro každého.

nazemi-transparentni cr-pomahaeuarpok

 

Harmonogram panelovka 2018