«

»

Plavání – podzim 2018

Minulý týden ukončili 1.,2. a 4. třída své lekce plavání.

Prvňáci zvládali skok po nohách, dýchání do vody nosem a ústy, rovnovážnou polohu na zádech a splývání s deskou. Naučili se udržovat během plavání dýchací cesty čisté.

Protože byli moc šikovní, nacvičili i znakovou polohu s deskou pod hlavou, někteří si troufli na kotoul ve vodě s doprovodem a všichni si zaskotačili na žížalkách a s míčky.

Druháci už jsou ve vodě jako rybky… Většina se hloubkově potápí ke dnu, skáčou šipky, loví  granáty, skáčou pro míč do peřejky nebo  proplavou vodopád na pontonu.

Zvládli první pokusy o souhru paží a nohou u znaku bez desky, první plavecké pokusy kraulu a prsou. Nečekaný pád do vody už je tolik nerozhodí.

Čtvrťáci trénují plavecké styly znak, prsa a kraul se startovními skoky a obrátkou ve třech drahách. V tomto ročníku se již projevují rozdílné výkonnosti v silových, rychlostních a vytrvalostních schopnostech. Většina plavců potřebuje docvičit správné výdechy do vody a nádechy se správným držením hlavy, tento prvek se ukazuje jako největší komplikace pro následný rozvoj zdravých plaveckých dovedností. Mnoho plavců dokázalo zvládnout startovní skoky a zlepšit plavání pod vodou. Všichni zkusili zaplavat štafety s předávkou. V závěrečné lekci plavali na měřený čas dvě bazénové délky se startovním skokem a obrátkou volným způsobem.

Při lekcích se děti ve vodě vyřádily s pomůckami, hračkami, míčky a užily si možností bazénových atrakcí včetně vířivky.

Plavání zdar!

foto zde