«

»

Výuka v Dolní oblasti Vítkovic

Ve středu 20.3. navštívili žáci 6. a 7. třídy Dolní oblast Vítkovic a výukové programy v nových učebnách Světa techniky. Dívky měly zvolený program Řemeslné dovednosti. Práce se dřevem je stále velmi moderní a atraktivní. Umět s ním pracovat  se všem na vesnici hodí. Děvčata  si  vyrobila své vlastní dřevěné krmítko pro ptáky. Hrdě si je  odnesla s sebou domů a  mohou  si ozdobit svou zahrádku!

2 SV 1 ST 3 Sv 7 SV 8 SV

Chlapci měli program nazvaný   Šifrování aneb tajemství listovních zpráv.  Lidé si od pradávna lámou hlavu nad tím, jak některé zprávy utajit a jiné   prolomit. Žáci   se    seznámili  s historií utajování zpráv a s různými druhy šifer založených na matematických dovednostech. Zábavnou formou se naučili kódovat i prolomit tajemství  šifer.  Na závěr zajímavého programu se zamysleli nad zajištěním bezpečnosti přenosu informací z pohledu   historického  i současného.

Po končení výukových lekcí jsme měli možnost prohlédnout si expozice. Děti nejvíce zaujala  expozice Tělo a technika, která jim přiblížila, jak moderní technologie usnadňují život lidem s handicapem. Většina jich také navštívila kinosál a shlédla film  v 3D o Oceánech.

6 SV

Všichni jsme si naučné i zábavné dopoledne užili!

4 SV SV 5

 Mgr. Eva Gargašová,  Mgr. Radim Kozel,  Mgr. Martina Holíková