«

»

portál www.proskoly.cz

Základní škola Fryčovice dává možnost žákům a jejich rodičům využívat i v následujícím období (4/2019 – 4/2020) služby portálu www.proskoly.cz

Portál Proškoly.cz poskytuje širokou nabídku on-line testů dostupných z jakéhokoliv počítače připojeného k internetu. Využívat ho tak mohou vaše děti nejen ve škole, ale i doma.

Rozvoj rozumových schopností

Portál Proškoly.cz umožňuje dětem kdykoliv procvičovat a ověřovat základní rozumové schopnosti – logika, paměť, prostorová představivost, vnímání, koncentrace apod. Výhodou je jejich okamžité vyhodnocení formou certifikátu, který si mohou děti uložit, vytisknout či poslat e-mailem a pochlubit se tak s dosaženým výsledkem.

Procvičování znalostí do školy

Testy mohou žáci libovolně využívat nejen ve škole, ale i doma na svých počítačích. Oproti minulým letům došlo k rozšíření portálu o oblast cizích jazyků a pravopisných cvičení z českého jazyka.

Volba povolání

Rodičům nabízí portál unikátní variantu Testu volby povolání, ve které mohou zhodnotit své dítě z pohledu budoucího uplatnění. Výsledky rodičovského testu pak lze porovnat s výsledky dítěte a společně tak lépe zhodnotit předpoklady a očekávání vzhledem k volbě vzdělávací či profesní dráhy.

Přístupové údaje?

Testy jsou přístupné pouze žákům škol, které vlastní licenci na využití portálu, mezi které ZŠ Fryčovice patří. Žáci obdrží (obdrželi) ve škole přístupové údaje, které mohou využít na portálu www.proskoly.cz