«

»

Výjezd výherců 11. ročníku žákovské konference v Badatelských projektech 2019

Ve dnech 19. – 20. 6. 2019 se uskutečnil výjezd výherců 11. ročníku žákovské konference v prezentaci Badatelských projektů 2019. Z naší školy se jí samozřejmě účastnila žákyně 5.A, která se svoji badatelskou prací obdržela 1. místo a doprovázeli jí dva žáci (z šesté a sedmé třídy), kteří také přispěli na konferenci svým příspěvkem.

První den začal exkurzí na přehradě Morávka, kde prošli její hrází a dozvěděli se spoustu informací z historie, současnosti i budoucnosti tohoto významného vodního díla. Následoval oběd a přejezd autobusem na Visalaje (Beskydy). Pak už nás čekal si 6km přechod přes Bílý kříž na Horskou chatu Doroťanku.  Cestou k chatě se malí badatelé dozvěděli řadu informací z fauny a flóry této oblasti. Asi největší zážitek však byl zhruba hodinový prudký liják, který nás zastihl uprostřed lesa. Ani jedna nit na nikom snad nezůstala suchá. Ovšem to k terénním exkurzím patří a později, v teple chaty, už si na to skoro nikdo nevzpomněl. Po večeři se vytvořili tři skupiny a malí badatelé plnili zadaný úkol. Druhý den jsme se, opět pěšky, přesunuli na Bílou. V délce trasy, asi 6km, se opět dozvěděli další informace z fauny, flóry či historie Beskyd. Zážitkem byl jistě i přesun autobusem a vlakem domů, protože komunikace jednotlivých dopravců je skutečně značně žalostná. Naštěstí se nám 3 minutový přestup podařilo zvládnout a nic nám neujelo.

Tímto děkujeme pedagogům Střední průmyslové školy chemické akademika Heyrovského za bohatý program a celkové zajištění akce a samozřejmě Moravskoslezskému kraji za finanční záštitu celé konference a následného výjezdu, protože takové akce mají obrovský význam pro rozvoj vzdělávání a výchovy žáků.

IMG_0609

foto zde