«

»

Německý jazyk 8. třída, 30.3.-3.4.

Dobrý den, děcka,

dnes jsem se pokusila nahrát vám tzv. podcast-  výslovnost slovíček 5. lekce na youtube, mělo by se vám dařit to otevřít. Velmi jsem se díky tomu digitálně zgramotnila, tak vidíte, nejste sami, kdo se učí. Zkuste slovíčka číst se mnou denně. Postupně si je přepisujte do sešitu. Nejvyšší level by byl, kdybyste slovíčka psali jako diktátem z té nahrávky. To mě navádí k tomu, že vám zkusím později nahrát diktáty, mohli byste je opakovaně psát až do nula chyb. Ale to příště.

Jak se k nahrávce dostanete:

Slovíčka 5. lekce- výslovnost has been uploaded to YouTube at https://youtu.be/u6e2Ct_-Blg

nebo přes adresu

https://www.youtube.com/watch?v=u6e2Ct_-Blg&feature=youtu.be

Jako obrázek jsem tam dala kaktus, který mi kvetl předloni na balkoně, je srandovní.

 

Dále si opravte, prosím, nejlépe červenou barvou, úkol z minula, do řešení  jsem napsala i vysvětlivky proč. Spočítejte si chyby a dejte známku ( 0-1ch =1, 2-3ch =2, 3-4ch =3, 4-5ch =4, více ch = 5)

Řešení úkolu, pro infinitiv = 0

bin + 6 = 7     (1.os.ich bin + 6 = 7)

meinen – 3 = 1   (4.p. od mein-můj – 3 = 1)

8 – kein = 7    (kein žádný v 1.p)

sein x 4 = 0x4=0     (sein infinitiv být)

ihr habt : 2 = 1   (2.os. vy máte)

nicht vergessen + 6 = 6  ( infinitiv nezapomenout)

sie lernt – 1 = 2   (3.os. ona se učí)

 

Stále opakujte vše zadané z minula, přidávám odkaz na procvičování gramatiky na https://www.deutsch-lernen.com/learn-german-online/beginners/uebung3_1.php

Zde máte první  3 cvičení ve 3 úrovních,celkem 9x procvičování gramatiky. Jsou to anglické stránky odkazující na němčinu, proto zadání jsou v Aj, takže Exercise 1-3, Easy nebo Medium nebo Hard. Pro ověření správnosti splněného cvičení klikněte Submit your answers. Myslím, že jak na to, pochopíte, zkoušejte. Do dalších cvičení to chce po vás registraci, ale s naší prozatímní slovní zásobou není třeba jít dál. I tak narazíte někdy na neznámé slovo.

Děcka, myslím na vás, jestli moc nelenivíte, jestli cvičíte a chodíte na zdravotní procházky, pohyb udržovat je nesmírně důležité a to neříkám jen proto, že miluju tělocvik. Tak ty angličany cvičte i po němčině, ju?

Zdravím vás,

Pavla Bednářová