«

»

Dějepis 9.třída, 4.5.- 8.5.2020

Dobrý den, deváťáci,

V tomto týdnu se, prosím, soustřeďte na dvě věci: pošlu vám odkaz na stránky Wizer.me, kde se přihlásíte

https://app.wizer.me/learn/0MTYS5

 

 svým jménem a příjmením, ignorujte nabídky přes Google, Microsoft a Edmondo.
Pak zkopírujte kod
C2STI3
asi 2x, bude to chtít potvrdit.
Mělo by vás to pustit do vypracování, pak odešlete vpravo dole klikem na hand in work , dá vám to možnost znovu kontrolovat a musíte ještě jednou odeslat. Pracovní listy bych měla tímto od vás obdržet, program umožňuje automatické vyhodnocování, pak vám zase ohodnocený pošlu k náhledu zpět. Tuto poslední cestu zatím nemám ověřenou, bude to prostě pokus. Každopádně výsledky listu si značím k sobě. Upozorňuji, že pracovní list nelze vypracovat na mobilu, háže chyby.

Druhou věcí je pokračování v tvorbě pojmových map v

https://app.contextminds.com/?m=9oaxq

(otevřít ContextMinds (Works in Firefox, Chrome or Opera. Už jsem se o něm zmiňovala, je to program, kt. umožňuje vytvářet pojmové mapy na PC. Ráda bych, aby jste si pozorně nabídnutou mapu prohlédli, klikejte na pojmy, mnohé z nich vám na pravé liště otevřou vysvětlující poznámku.Všimněte si šipek mezi pojmy, naznačují vztah mezi pojmy podle svého směru. Celá mapa je provázána souvislostmi.)

Doufám, že si pohrajete a že vás to chytne a nakonec bude bavit.

Takže mapu zhruba o 8-10, u pokročilých i více pojmech (vyber jedno z témat-  Zbraně 2sv, Atomová bomba, Holocaust, Protektorát, Osvobození…. cokoli, co se týká tématu 2sv a viděných dokumentů.)

Výhledově přidávám dvě další témata:  OSN, Postupimská konference+ poválečné uspořádání Německa. Zpracovaná mapa nahradí zápis do sešitu, ten už dělat nebudete.

Do pátku 8.5.2020 mi posílejte, prosím, Wizer.me + další mapku už v ContextMinds.

(bednarova.pavla@zsfrycovice.cz)

Děkuji a hezké májové dny.

Bednářová