«

»

Zeměpis 6. třída, 25.-29.5.2020

Nejprve několik důležitých informací a pokynů:

  1. Sledujte termíny odevzdání kontrolních úkolů a dodržujte je!
  2. Kontrolní úkoly posílejte na email: foltova.renata@zsfrycovice.cz
  3. Vždy čekejte na mou zpětnou vazbu! Většinou je – Splněno – a nebo vám píši, což někteří již zaznamenali, co je třeba ke splnění úkolu dodělat. Samozřejmě v termínu.
  4. Sešity se budou později kontrolovat.
  5. Pokud se vám něco nedaří pustit apod., samozřejmě mě mailem kontaktujte.

Musím vás všechny moc pochválit, protože k badatelskému úkolu minulého týdne jste se většina postavila velmi zodpovědně a pečlivě. Posílali jste perfektní badatelské protokoly a vaše postřehy. Mnozí jste psali jak vás to bavilo a zaujalo. Dobrá práce 🙂 Poplácejte se po rameni! Vždy jsem vám odepisovala, ale i tak ještě jednou je pochvala – menší či větší – na místě!

 

A jdeme do finále. Čeká nás poslední oblast – BIOSFÉRA. Podobně jako jsou na naší planetě podnebné pásy, existují tzv. biosférické pásy, tedy oblasti s typickou vegetací (flórou) a zvířaty (faunou).

Zápis do sešitu: Biosféra….na Onedrive je studijní materiál. Dala jsem vám tam řadu informací, které si jen přečtěte, aby jste pořádně pochopili co si zapisujete

Děcka, zápisy v sešitě, co jste si v průběhu on-line vzdělávání dělali – opisovali, z atmosféry, vodstva, biosféry a části litosféry a pedosféry, vám ulehčí pochopit, resp. jednodušeji se naučit učivo 7. ročníku (a vlastně i těch následujících). PROTO SI SEŠIT URČITĚ NECHEJTE A BUDETE SI JEJ NOSIT I V DALŠÍM ROČNÍKU. Půjde to i bez něj, ale budete mít s tím více „práce“.

Kontrolní otázky zase příští týden.

A hotovo 🙂