«

»

Vzdělávací dny

 

 

 

Pozvánka na BEZPLATNÝ 4 denní projekt Vzdělávací dny pro děti ZŠ Fryčovice , od 3.8.- 6.8.2020

Dobrý den, milí rodiče a milé děti,

přijměte pozvání k účasti v nově vznikajícím prázdninovém projektu Asociace školních sportovních klubů ČR, zaměřeném na podporu naučně-populárního vzdělávání žáků všech stupňů škol. Tato aktivita vzniká s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy za účelem zmírnění dopadů na vzdělávání dětí v souvislosti s uzavřením škol z důvodu pandemie koronaviru. Projekt má podpořit nástup žáků do nového školního roku a usnadnit zahájení výuky v září 2020.

 Vzdělávací dny, které organizuje Asociace školních sportovních klubů, reagují na situaci po karanténě a jejich cílem je prostřednictvím školních pedagogů  a asistentů pedagoga zrealizovat ve 4 dnech 8 hodinový program pro děti. Naše cílová skupina jsou děti nyní ukončené 3.-5. třídy, protože vzdělávací část bude odpovídat 1. stupni ZŠ podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání (RVP ZV). Program se řídí následujícími pokyny:

Denní program je rozdělen na 2  čtyřhodinové části: vzdělávací část a část volnočasových aktivit.

DOPOLEDNÍ VZDĚLÁVACÍ ČÁST

Vzdělávání  probíhá „badatelsky“ s využitím mezipředmětových vztahů a přesahů včetně použití pracovních listů. Využijeme návštěvy jiných subjektů (muzea, technoparky, ZOO, planetárium aj.), pro plnění společensko- vlastivědného bloku. Vstupné a doprava budou hrazeny v rámci projektu.

Také se zaměříme na jazykové  dovednosti a komunikaci a to i zábavnou formou v anglickém jazyce. A trochu se podíváme na matematiku v matematicko- informačním bloku, opět prostřednictvím pracovních listů.

ODPOLEDNÍ ČÁST VĚNOVANÁ VOLNOČASOVÝM AKTIVITÁM

Odpolední program je zaměřen především na sportovní a další zájmové aktivity dle možností, např. výtvarné, dílenské a jiné tvořivé činnosti, rozvoj sportovní zdatnosti, pohybové a míčové hry, taneční aktivity, překážkové dráhy, turistika podle počasí, dále bazén a jiná sportoviště), kdy náklady opět budou hrazeny v rámci projektu (vstupné, doprava).

Projekt zajišťuje dítěti také úhradu stravného 100.-/den, v našem případě bychom co nejvíce využili stravování ve školní jídelně a předpokládáme, že nám zbude i na zakoupení malé odpolední svačinky.

Vzdělávací dny budou na naší škole ZŠ Fryčovice probíhat od pondělí 3.8. do čtvrtku 6.8.2020 včetně, od 8-16 h.

Dřívější sraz před školou v případě odjezdu ven není vyloučen, všechny propozice programu obdrží rodiče přihlášených dětí včas.

Pokud Vás naše nabídka vážně zaujala, napište, prosím, na mailovou adresu

bednarova.pavla@zsfrycovice.cz

já Vám zpět pošlu závaznou přihlášku.

Skupina dětí je omezena do 15 účastníků.

O Vaše děti se s radostí bude starat paní asistentka pedagoga Jana Sedláková a paní učitelka Pavla Bednářová.

Těšíme se na spolupráci.

Přejeme Vám krásné a pohodově strávené prázdniny.

Jana Sedláková a Pavla Bednářová