«

»

Knižní jarmark a přímá pomoc Ukrajině!

jarmark 14

   Ve čtvrtek 3.3. 2022 v době od 16:00 – 18:00 proběhl v prostorách školní jídelny Knižní jarmark společně s  přímou potravinovou sbírkou na pomoc  ukrajinským rodinám ve Vyšních Lhotách.   

  Od pondělí jsme vybírali knihy. Děti z týmu SVĚTOVÉ ŠKOLY  je třídily podle kategorií a ve čtvrtek po obědě společně  s pedagogy          a  asistenty začali připravovat prostory jídelny.

   Solidarita  fryčovických občanů  a našich žáků byla neskutečná.  Během tří dnů  se shromáždilo okolo 500 kusů knih. Již během čtvrtečního dopoledne se nasbíralo mnoho krabic potravin, které zaplnily  celé auto!

 

IMG_4538

    Na samotnou akci  přišlo 110 lidí, kteří si vybrali knihy a mnozí donesli potraviny pro  ukrajinské rodiny. Bylo moc příjemné pozorovat   rodiče, děti, obyvatelé  Fryčovic, jak   spojili  síly pro dobrou věc a podpořili ty, kteří to nejvíce potřebují.  Celkem se rozebralo přes 300   kusů knih a vybralo tolik potravin, že se převážely dvěma auty.

IMG_4553

   Za knihy jsme vybrali  nádhernou částku 17 000 Kč, která bude poslána na konto nadace Člověk v tísni na pomoc Ukrajině.

   Zbývající knihy si třídní učitelé vybrali do svých budoucích  třídních knihoven a ty, které zůstaly,  budou věnovány azylovému domu               v Ostravě. 

   Celá akce byla organizována týmem žáků ze  šesté třídy, kteří              po celou dobu pomáhali a byli moc šikovnými organizátory                     a pomocníky všem zaměstnancům ZŠ Fryčovice!

                          Všem moc děkujeme!

Zaměstnanci ZŠ Fryčovice a tým dětí ze SVĚTOVÉ ŠKOLY!

IMG_4518

IMG_4522

jarmark 6  IMG_4529   IMG_4505  IMG_4529