«

»

Výlet do Prahy

 

IMG_4771

  Ve středu a čtvrtek se zájemci z řad žáků 6. – 9. třídy zúčastnili poznávacího výletu do našeho hlavního města. Jeli jsme vlakem ze Svinova.  

    Nejdříve  jsme  šli  na  Václavské  náměstí, kde  jsme  viděli  sochu   sv. Václava. Z náměstí jsme se pěšky přesunuli na Staroměstské náměstí. Poté jsme šli na Karlův most. Z něj jsme si prohlíželi krásná panoramata. Některé  však více zaujal  známý youtuber Kovy, který po něm běžel.

    Další zastávkou byl Petřín, kam nás vyvezla lanovka.  Svižnou procházkou z kopce jsme se přesunuli k Pražskému hradu. Prošli jsme si hlavní památky. Nejdéle jsme se zdrželi v Katedrále svatého Víta.  Měli  jsme   zde  průvodce, který  poutavě   vyprávěl  o    historii  i současnosti Svatovítské katedrály a dětem ukázal mnoho zajímavostí. Večer  jsme  se  vraceli  přes  Nerudovou   ulici   k  metru  a přesunuli se na ubytování.  Za první den jsme ušli necelých 16 km. 

     Druhý den začal plavbou po Vltavě. Loď jsme měli sami pro sebe.  Po  skončení  plavby   jsme si  s  průvodkyní  prošli  Židovské město  a došli až na Staroměstské náměstí. V poledne jsme viděli, jak odbíjí Staroměstský orloj.

    Poté jsme se přesunuli na Václavské náměstí a po obědové pauze navštívili  Národní  muzeum. Odpoledne jsme  se  vraceli   vlakem  do Ostravy, kde si děti vyzvedli rodiče.

      Strávili  jsme krásné dva dny v Praze. Program byl nabitý, počasí krásné, atmosféra výborná! 

Mgr. Martina  Holíková, Mgr. Eva Gargašová, Mgr. Martina Kovářová

 

IMG_4787 IMG_4786 IMG_4782 IMG_4767 IMG_4766

IMG_4754