«

»

Projektový týden OSMIČKY V DĚJINÁCH

     Jelikož se náš aktuální rok nese ve znamení osmiček, které byly pro náš stát a národ osudové,  proběhl na škole projektový týden nazvaný  „Osmičky v  dějinách“. Je důležité a dobré připomínat si osudové události naší historie zas a znovu, ať už jako poděkování a projev úcty předchozím generacím, nebo jako ponaučení do budoucna.

osmičky 3

osmičky 7osmičky 12

     Během týdne, kdy si připomínáme 100 let od založení Československa, si žáci společně se svými učiteli připomenuli nejdůležitější události.  Prošli jsme vládu Vladislava II., Přemysla Otakara II., Jiřího z Poděbrad, události třicetileté války, revolučního roku i zlomové okamžiky let 1938, 1948 a 1968.   Starší žáci  si  také  vyhledali informace o  nejdůležitějších událostech v oblasti vědy, kultury a umění. Dva žáci ze sedmého ročníku si připravili svou prezentaci o dějinách Československa, kterou předvedli mladším kamarádům. Poslední projektový den  proběhla v divadélku školy beseda s panem Poláškem o vzniku Československa.

osmičky 15osmičky 13osmičky 14

osmičky 6osmičky 5osmicky 1

    Po týdnu plného poznání, legrace i poučení si děti  prohloubily své znalosti z české historie, neboť, jak nám zkušenost mnohdy ukazuje, kdo nezná svoji minulost, bývá často odsouzen si ji zopakovat.