«

»

Český jazyk – osmá třída – 20.4. – 24. 4.

 

Dobrý den,

týden se s týdnem sešel a je tu neděle a s ní zadávání úkolů na následující týden. Nejdříve zhodnotím týden uplynulý – opět ke mně nedorazily některé úkoly a opět budu psát těm, kteří úkol neodevzdali (nebo jejich rodičům).

Většinu z vás mohu pochválit, protože jste se zamysleli a poslali zajímavé řešení. (Odpovědi na otázky zašlu až zítra, protože stále dávám šanci těm, kteří si vše nechávají na poslední chvíli.)

Zápisy do čtenářského deníku taky zatím nedorazily všechny, ale tady musím mnohé upozornit, že jim nějaké body zápisu chyběly – najdete je na webu školy v některých starších příspěvcích. Taky si mnozí z vás nedali příliš práci s úpravou a i toto bude součástí hodnocení, až mi někdy v červnu čtenářské deníky (nebo své zápisy) odevzdáte.

Dnes vám zasílám

  • Zápis do sešitu literární výchovy – ruchovci a lumírovci 2. Upozorňuji, že i tady na vás čeká krátký úkol.
  • Úkol do pracovního sešitu – opakování zájmen: zelený pracovní sešit str. 44, cvičení 10 a str. 45. cvičení 11 (správné řešení naleznete v klíči – zkontrolujte si).
  • Minitest do mluvnice – skladba Minitest
  • Úkol do slohu – pracovní sešit Fraus, strana 65, cvičení 5 a), b). Písemně udělejte část b) – vyberte si tři trojice „synonym“ a zpracujte dle zadání.

Kromě zápisu do sešitu a úkolu do pracovního sešitu mi opět vše zašlete (nemusíte najednou, klidně postupně).

Pokud něčemu nerozumíte, napište nebo se podívejte na www.etaktik.cz, kde se můžete zdarma přihlásit a téměř všechno učivo zde máte krásně vysvětleno.