«

»

Přijímací zkoušky se blíží – informace

ŘÁDNÉ TERMÍNY JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY

JZP 1.      řádný

termín

2.      řádný

termín

1.      náhradní termín 2.      náhradní termín
Čtyřleté obory

a nástavbová studia

3. 5. 2021 4. 5. 2021 2. 6. 2021 3. 6. 2021
Šestiletá a osmiletá gymnázia 5. 5. 2021 6. 5. 2021

Zkouška z matematiky začne v daný den vždy v 8:30, zkouška z českého jazyka a literatury v 11:10 (u některých uchazečů se speciálními vzdělávacími potřebami později). Časový limit pro konání didaktických testů jednotné přijímací zkoušky je navýšen o 10, resp. 15 minut – didaktický test z českého jazyka a literatury tak trvá 70 minut, test z matematiky 85 minut.

Upozorňujeme, že v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví bude uchazečům umožněna osobní přítomnost na jednotné přijímací zkoušce pouze po doložení negativního výsledku antigenního testu nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2, který žáci obdrží po testování ve škole.

Termín testování na ZŠ Testování se týká
úterý 27. 4. 2021 (pro oba dny přijímacích zkoušek v řádném termínu Uchazeče o čtyřleté obory vzdělání s maturitní zkouškou
čtvrtek 29. 4. 2021 v 8 hodin (pro oba dny přijímacích zkoušek) Uchazeče o víceletá gymnázia

 

Ve školním roce 2020/2021 se jednotná přijímací zkouška koná standardně ve dvou termínech. Pokud jste uchazečem o víceleté gymnázium, pak platí, že v případě, že jste podali pouze jednu přihlášku, jednotnou přijímací zkoušku budete moci konat pouze jednou. Pouze pokud jste podali přihlášky dvě, budete moci konat jednotnou přijímací zkoušku dvakrát – v prvním řádném termínu na škole, kterou jste uvedli jako první v pořadí, v druhém řádném termínu na škole, kterou jste na přihlášce uvedli na druhém místě.

VÝSLEDKY JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY

Všechny školy, na které jste podali přihlášku a na kterých je jednotná přijímací zkouška součástí přijímacího řízení, obdrží výsledek jednotné přijímací zkoušky 19. 5. 2021, v případě náhradních termínů 14. 6. 2021. Škola následně ukončí hodnocení přijímacího řízení a zveřejní seznam přijatých uchazečů nejpozději do 2 pracovních dnů od zpřístupnění hodnocení uchazečů, tj. nejpozději 21. 5., resp. 16. 6. 2021.

Do celkového hodnocení zkoušky se započítává vždy lepší výsledek testu z matematiky a lepší výsledek testu z českého jazyka a literatury.

ODEVZÁVÁNÍ ZÁPISOVÝCHLÍSTKŮ

Zápisový lístek mohou přijatí uchazeči odevzdat nejpozději 10 pracovních dnů po vyhlášení výsledků, tj. 2., resp. 3., resp. 4. června 2021. V náhradním termínu to je 28., resp. 29., resp. 30. června 2021. zápisový lístek_ukázka

Zpětvzetí zápisového lístku

Uchazeč může vzít zpět zápisový lístek uplatněný v přijímacím řízení do oborů vzdělání s talentovou zkouškou nebo do konzervatoří, pokud byl následně přijat do oboru vzdělání bez talentové zkoušky, popř. pokud byl přijat na školu na základě odvolání.

Ztráta zápisového lístku

Při ztrátě zápisového lístku může uchazeč požádat o vydání náhradního zápisového lístku. Součástí této žádosti je čestné prohlášení zletilého uchazeče nebo zákonného zástupce nezletilého uchazeče, že původní zápisový lístek neuplatnil ani neuplatní ve střední škole; součástí čestného prohlášení zákonného zástupce nezletilého uchazeče je podpis uchazeče (§ 17 odst. 5 vyhlášky).

Doporučuji zhlédnout webové stránky Cermatu, kde se dozvíte, jak správně vyplňovat záznamové archy u přijímacích zkoušek (v příspěvku od s.4 ):

https://prijimacky.cermat.cz/files/files/dokumenty/jednotna-prijmaci-zkouska/2021/Pruvodce/Pruvodce_konani_JPZ_2021.pdf

K získání relevantních informací o jednotné přijímací zkoušce doporučujeme využívat výhradně oficiální informační zdroje Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání.

▪ Webové stránky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

▪ Webové stránky Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání

▪ Facebookový profil Jednotné přijímačky