«

»

Výtvarné soutěže v I. pololetí 2023/2024

Každý školní rok se naše škola zapojuje do nejrůznějších výtvarných soutěží. Máme za sebou první pololetí a v následujících odkazech si můžete prohlédnout soutěžní práce našich malých výtvarníků. Přestože se nám zatím nepodařilo získat žádné umístění, uznejte, že by bylo škoda si obrázky nechat jenom pro sebe.

1. Ekofór

Hnutí Brontosaurus u příležitosti 50. výročí svého vzniku vyhlásilo tradiční mezinárodní výtvarnou soutěž jak pro karikaturisty a kreslíře profesionály, tak i pro kreslíře nadšence. Letošní téma bylo – Člověk a životní prostředí v podmínkách klimatické krize. Do kategorie děti do 15-ti let jsme zaslali dva obrázky žáků osmé třídy.

3346 Viktorie Hynečková Bude více kolotočů      3347 Jan Peška Home office

Odkaz na galerii všech zaslaných prací: https://ekofor.brontosaurus.cz/galerie/

2. Tajemný svět barev – Tašky, kabelky, kufry, bágly a jiná zavazadla (Středisko volného času Ostrava – Zábřeh).

Odkaz na poslané práce žáků I. a II. stupně: https://photos.app.goo.gl/SipxNDzo2CEEyLA19

IMG_7742

3. Stop násilí – téma: Prostor, kde se cítím bezpečně (ROSA centrum pro ženy). Tímto způsobem vyjádřila zadané téma žákyně deváté třídy.

EPSON MFP image

4. Zimní olympiáda dětí a mládeže ČR v MSK 2025 (MSK)  Olympiáda se po třinácti letech vrací do Moravskoslezského kraje, a proto byla vyhlášena soutěž o logo olympiády, na kterou takto zareagoval žák devátí třídy. Vítězné logo nese také symbol Lysé hory, pouze v jiném zpracování.

na olympiádu