«

»

Lyžařský kurz 2024

Od 15. do 19. ledna se žáci 6. a 7. třídy zúčastnili lyžařského kurzu v Jeseníkách.

V pondělí ráno jsme vyrazili autobusem od školy a odpoledne jsme se už začali pilně učit jezdit na lyžích a snowboardech na sjezdovce v Karlově Studánce.

Úterní den jsme strávili na svahu a večer nám zahrála úžasná skupina HEC. Všechny děti tančily, skákaly, zpívaly a na závěr soutěžily o jejich CD.

Ve středu jsme měli odpočinkový půlden, a tak jsme se vyrazili podívat do Karlovy Studánky. Navštívili jsme tam nejznámější vodopád u nás, který dosahuje výšky 20 metrů. Po návratu zpět jsme se připravili na večerní lyžování a jakmile nastal správný čas, tak jsme vyrazili. Večerní lyžování bylo parádní, protože jsme byli na svahu téměř sami a všichni jsme si užívali skoro prázdnou sjezdovku.

Ve čtvrtek odpoledne jsme uspořádali závod, který sloužil k prověření zdatnosti na svahu a změření sil s ostatními. Večer nás čekala menší diskotéka, abychom se pomalu rozloučili s lyžařským kurzem.

V pátek ráno jsme si šli naposledy užít svah a pak se všichni sbalit, abychom mohli vyrazit na cestu domů.

I přes to, že jídelníček byl složený převážně z brambor a na pár pádů z kotvy, jsme to všichni zvládli ve zdraví a náramně jsme si to užili.

Na lyžích zasněžený kopec sjíždíme,

svoboda a radost nás naplní, to víme.

Sjezdovky nám patří, vítězství slavíme,

na lyžáku se vždy skvěle bavíme!

Niki, Anet, Kika, Eva

l (3) l (9)

více foto zde