«

»

Přihlášky na SŠ – termín odevzdání se blíží

Každý žák má právo si podat v prvním kole přijímacích zkoušek celkem dvě přihlášky na střední školu nebo gymnázium. (Mohou však být podány dvě přihlášky na stejnou školu, avšak na rozdílné obory.)

Škola, která je uvedená na prvním místě ví, že vás má pozvat na přijímací zkoušky v prvním termínu, tedy 12. 4. 2022. A stejně tak škola na druhém místě ví, že vás má pozvat na termín 13. 4. 2022.

Platná přihláška musí obsahovat: místo a datum podpisu, podpis žáka, datum narození a podpis zákonného zástupce, paní ředitelkou potvrzený výpis známek z vysvědčení, a je-li to ze SŠ požadováno, tak i potvrzení o zdravotní způsobilosti uchazeče (potvrdí lékař na první straně přihlášky popř. na zvláštním formuláři, pokud toto SŠ vyžaduje).

 

Termín odevzdání přihlášek je stanoven na 1. března 2022.

Přihlášku lze na vybrané školy doručit osobně nebo poslat doporučeným dopisem. Pokud ji na školu ponesete osobně, doporučuji nechat si potvrdit její převzetí. Pokud ji posíláte poštou doporučeně, pak vám jako doklad slouží podací lístek z pošty, který si uschovejte minimálně do doby, než obdržíte pozvánku na přijímací zkoušky.